19 септември 2020

Старозагорец пред дебют в Европейския шампионат по картинг

Старозагорецът Кристиян Христов е много близо до своя официален дебют в Европейския шампионат по картинг – "X30 European championship". Така Кристиян, който е републикански шампион на България в клас "Rotax Max Junior", ще има възможността да се състезава с много по-мощен двигател и в конкуренцията на европейския елит.

Изключително престижната надпревара се състои от 4 кръга, като първият старт ще се проведе в Генк, Белгия от 23 до 26 март.  Христов ще се състезава за английския отбор Fusion Motorsport (Англия), които са европейски и световни шампиони.

„Очаквам новия двигател да пристигне тази седмица. От Международната федерация (Cik  Fia) приеха нов закон, който гласи че пилотите навършили 15 години трябва да се състезават в един от най-големите класове "Х30 Senior". Това означава, че ще се състезавам с пилоти от 15 до над 25 години и определено конкуренцията ще много сериозна“, сподели старозагорецът.

След надпреварата в Генк, за Кристиян следват стартовете във Франция (18 – 26 май), Германия (20 – 23 юли) и Италия (14 – 17 септември).

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top