17 септември 2019

Митрополит Киприан ще дирижира “Реквием“ от Моцарт в старозагорската опера

Водосвет за здраве и успехи на Операта в Стара Загора отслужистаро загорският Митрополит Киприан.Той се качи на сцената на оперния театър, за да извърши богослужението. „Обръщам се към всички, които сте в храма на Изкуството, на най-красивото изкуство-това е Операта. Гласовете, които са славословели идването на Исус Христос на Земята са били ангелски. Ангелският хор е този, който величае. И ето, в този миг, човешкото сърце не може да остане неравнодушно към тази радост – че Бог се явява като глас, като славословие. Бог ни е дал глас да можем да общуваме, Бог ни е дал глас да търсим съвършенствот. Можем да се стремим да търсим всеки път истината, вярата в онова, което вършим, да можем да приобщаваме в онова, което Господ ни е дал и което ви е поверил.

Поверил ви е да се грижите за човешките души. И знайте, че музиката е за интелигентните хора – те могат да я разберат, те могат да я почувстват, те могат да потърсят съвършенството. Бъдете живи и здрави и да работите дълго и успешно в това прекрасно поприще – музиката“.

С тези думи Митрополит Киприян се обърна към събраните в салона и на сцената артисти от Операта. На сцената до ръководството на Операта бе и Областният управител инж.Георги Ранов.

След водосвета в разговор с директора на Операта Огнян Драганов Негово Високо Преосвещенство прие поканата и ще дирижира „Реквием“ от В.А.Моцарт на 12 април в Операта с участието на известните солисти на Операта Ивайло Джуров, Беса Лугичи, Гергана Русекова и Николай Моцов и с участието на хора и оркестъра на Операта.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top