20 септември 2020

Берое започва втората фаза на Балканската лига с две победи

Берое започва втората фаза на Балканската лига с две победи

Със сериозно предимство от две победи започва участието си във втората фаза на Балканската лига отборът на Берое. „Зелено-белите“ се класираха за следващия кръг като победител в група А, след като записаха седем успеха и едва три поражения. Това стана факт след вчерашната впечатляваща домакинска победа с 91:70 над КК Куманово в директен спор за първото място в групата.

По регламент победителят в този поток попада в група С, заедно с четвъртия от група А и втория и третия от група В на първата фаза.

След последните срещи от тази първа фаза в група, играни снощи четвъртото място зае отбора на КК Кожув. Македонския тим спечели със 73:65 срещу миналогодишния шампион Сигал (Прищина) и го изхвърли от турнира. На трето място пък завърши Теодо (Тиват), който спечели със 79:76 срещу Башкими в Призрен.

Промяна в регламента този сезон предвижда резултатите от първата фаза да важат и за втората. Така на Берое и КК Кожув няма да се наложи да играят трети и четвърти мач помежду си, а ще важат двата успеха, които „зелено-белите“ постигнаха в група А. На 18 октомври миналата година Берое спечели като гост в Македония с 86:80, а на 6 декември старозагорци се наложиха с 91:85 като домакин.

Съперниците на Берое от група В ще станат ясни тази вечер след изиграването на последните двубои в нея. Почти сигурно обаче това ще бъдат отборите на Фени Индъстри от Македония и черногорския Сутиеска. За полуфиналите директно се класират победителите в новите две групи, докато вторите и третите отбори ще изиграят допълнителни срещи на разменено гостуване. Мачовете от втората фаза стартират на 31 януари.

„Показахме друго лице. При толкова много срещи винаги има някъде отпускане, но за съжаление при нас всяко едно такова отпускане се отразява доста зле и не изглеждаме толкова добре, както бяхме срещу Куманово или както бяхме на мача с Теодо. Не мога да кажа, че отборът на Самоков е чак толкова по-добър от тези отбори. За мен лично най-важното беше, че ние бяхме концентрирани. Играхме с настроение, доста добре и взехме доста борби в нападение. Това бе главното, което ни помогна“, коментира след двубоя снощи наставникът на Берое Любо Минчев.

starozagorci.com
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top