13 нови полицейски автомобила получава полицията в Стара Загора

Общо 13 нови оборудвани полицейски автомобила ще бъдат предоставени на Областната дирекция на МВР в Стара Загора, съобщи по време на  работно съвещание проведено от министъра на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Tя се срещна в Стара Загора с ръководството на ОДВМР  Стара Загора и началниците на районните управления. Посещението беше в рамките на обиколката на вътрешния министър в областните дирекции в страната заради провеждането на Националната операция за противодействие на конвенционалната престъпност.

Целим увеличено и активно полицейско присъствие,  подчерта министър Бъчварова пред ръководния състав. Очаква се към ОДМВР- Стара Загора допълнително да заработят до 50 сътрудници по охраната. В рамките на следващия месец  ще бъдат предоставени и 13-те возила.

Всяко районно управление стартира изпълнението на план за действие с началото на специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност, заяви директорът на ОДМВР – Стара Загора  ст.  комисар Николай Кирков. Той посочи,  че са увеличени  автопатрулите, активно се провеждат и проверки на заложни къщи и оказиони. От началото на операцията са задържани 39 души,  установени са 8 издирвани лица, образувани са 21 досъдебни производства,  и са били проверени 77 заложни къщи и оказиона. Издадени са 275 акта за различни нарушения.

Вътрешният министър се информира и за криминогенната обстановка и характерни престъпления в областта. По думите на директора на областната дирекция предизвикателство остават телефонните измами – въпреки широката разяснителна кампания, разпространените над 10 хиляди листовки и активното разследване, този вид престъпления продължават да се случват.  По линия на пътната безопасност на територията на областта има регистриран спад с 5 жертви по-малко за 2016 г. в сравнение с 2015 година.сравнение с 2015 година.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top