19 септември 2020

Берое с победа в първата си контрола

Берое записа победа в първата си контрола от зимната подготовка. „Зелено-белите“ надделяха с минималното 1:0 над състава на Нефтохимик, като проверката се игра на клубната база на старозагорци.

Единственото попадение в срещата падна в 12-ата минута, а негов автор бе Георги Божилов. Нападателят получи подаване от Кохей Като, справи се с играч на гостите и от чиста позиция се разписа във вратата на Янко Георгиев.

След срещата старши треньорът на заралии Ферарио Спасов сподели, че е останал доволен от всичките си играчи. „Смятам, че мачът бе полезен и за двата отбора. Получи се едно добро натоварване от физическа гледна точка. Съвсем нормално срещата да не блести с много технически стойности. Беше видно, че двата отбора на този етап от подготовката се движиха добре. Най-хубавото е, че нямаше грубости и лоши влизания. В крайна сметка съм доволен. Това е информация за нас до този момент дали се движим правилно в подготовката.“

Наставникът на Берое коментира и новото попълнение в тима – хърватският нападател Матеас Делич. „Въпреки много големия брой футболисти, които се предложиха ние сме избирателни към тези, които ще дойдат в този отбор. Матеас е сред тях. Един много опитен футболист с добра футболна визитка. Има характер, който бързо ще му позволи да влезе в колектива и аз разчитам много на  него. Не сме приключили със селекцията и продължаваме по същия начин да търсим добри и качествени играчи, които да вдигнат нивото. Не правим селекция на всяка цена и е добре, че имаме еднакво виждане с ръководството по този въпрос. Много е важно всички да работят заедно и по този начин. Младите футболисти, които тренират също ги броя за нови попълнения“, обясни още опитният специалист.

starozagorci.com

снимка:beroe.bg

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top