Йоана Буковска и “Чиста къща“ гостуват в Стара Загора

На 17 януари от 19:00 часа на сцената на Държавен куклен театър Стара Загора гостува представлението „Чиста къща". Участват Ивана Папазова, Елена Атанасова, Радина Думанян, Троян Гогов. Със специалното участие на Йоана Буковска.

„Чиста къща" е представление за силата на ума. То е стилен и много прецизен разрез на онази част от съзнанието ни, която би могла да съществува отвъд видимата рутинност на живота - в неговата драматичност, непоследователност и противоречивост.

Спектакълът е откровена и виртуозна игра на духа спрямо проявите на човешката болка в нейните остри, но много красноречиви изражения. Всъщност „Чиста къща" е благотворен еликсир срещу тъгата като безусловен източник на случването на живота. То е празник на душата в срещата й с чувството за хумор - тогава, когато е трудно, когато се плаче, когато се смее, когато се обича. Представлението на Иван Урумов позволява мечтание - за преодоляването на трудността „живеене" през очистващата сила на смеха и шегата като начин. Начин за друго живеене.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top