19 септември 2020

Берое отново сломи шампиона в Балканската лига

Баскетболистите на Берое записаха изключително ценна победа с 94:86 след продължения при гостуването си на шампиона в Балканската лига Сигал Прищина. С втория си успех над този съперник и общо пети в груповата фаза на турнира, старозагорци почти сигурно си гарантираха и място в следващата фаза.

Иначе победата срещу косовския тим не дойде никак лесно. След много силно първо полувреме "зелено-белите" се оттеглиха на почивка с аванс от 12 точки при 48:36. След подновяването на играта обаче домакините успяха да се върнат в мача и да намалят изоставането си на само 2 точки в края на третата част - 65:67 в полза на Берое. След много напрегната и драматична последна четвърт двата тима не успяха да излъчат победител, като редовното време приключи при абсолютно равенство на таблото 81:81.

В продължението Берое реши всичко в първите три минути. В тях заралии нанизаха 8 безответни точки, което се оказа напълно достатъчно за победата.

Тихомир Желев и Брандис Рейли Рос бяха най-резултатни за успеха с по 19 точки, като първият имаше 9 борби, а вторият 5 асистенции. Тенчо Тенчев пък приключи с 15 пункта. За домакините Дрильон Хайризи се отличи с 26 точки и 7 борби.

Следващата среща на Берое е отново от Балканската лига, но у дома. На 17 януари играчите на Любомир Минчев приема Теодо (Тиват).

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top