Драматичен театър “Гео Милев“ с първа премиера за 2017

На 13 януари от 19,00 часа ще бъде изиграна първата Премиера за 2017 година в Драматичен театър „Гео Милев” е на най-мащабния проект, реализиран на театрална сцена - спектакълът „Цар последен”. Автор на пиесата, която се поставя на сцена за първи път, е Райна Томова. Исторически консултант е проф. Николай Овчаров. Режисьор е Йосиф Сърчаджиев, сценографията и костюмите са дело на Мария Диманова, а музиката на Георги Генов.

В спектакъла участва целият творчески и технически състав на театъра. В ролите ще видите актьорите: Димитър Живков – ГОСТ, Иван Калошев, Светослава Иванова, Елена Азалова, Мария Пенчева, Весела Петрова, Светла Тодорова, Ивалин Димитров, Стефан Делев, Цветомир Черкезов, Тодор Тодоров, Велин Величков, Христофор Недков, Жоро Райчев, Илчо Димитров, Стефан Борисов, Димитър Митев, Георги Райчев, Ивелин Керанов, Миленка Сотирова, Диана Найденова, Мария Енева, Галя Александрова, както и Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур”, ученици и деца.

От глъбините на XIV век – най-трагичния в историята на българите, представлението се обръща към нас, наследниците, с разговор за забравени от мнозина нравствени категории като любов към Родината, чест, достойнство, жертвоготовност. Чрез живота и делото на последния български цар – ИВАН ШИШМАН, то се обръща и към съвременните ни властници, за да им напомни какво означава да се поеме отговорност за държавата в тежки времена и как се извървява такъв път, държейки високо факела на чистата съвест, смелостта на решенията, силата да отдадеш в жертва най-скъпите си хора и готовността сам да се пожертваш.

Образът на цар Иван Шишман се изгражда талантливо и пълноценно от гост - актоьрът Димитър Живков.

Спектакълът ще се играе и на 16 и 25 януари.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top