Няма села без ток на територията на община Стара Загора

Към 15.30 ч. беше възстановено електрозахранването в старозагорските села Руманя, Братя Кунчеви, Оряховица, Дълбоки, Хрищени, Казанка, Остра могила, Маджерито и Коларово, съобщи Валери Иванов, началник отдел „Опазване на обществения ред“ към община Стара Загора.

Все още остава затворен пътят Оряховица – Дълбоки – Братя Кунчеви, където верижен грейдер работи за отстраняването на снегонавявания и над 1 м. преспи. Градските автобуси се движат нормално, с изключение на направлението до Дъбрава,Телевизионната кула и Люляк, където снегонавяванията все още се почистват.

От рано сутринта екипите на Община Стара Загора, пожарната и полицията съвместно работят по нормализирането на обстановката в района.

Снежната покривка в града е около десетина см., но силният вятър усложни ситуацията. Основните улици са почистени, започна почистването и на по-малките улички. Пътищата в района на Старозагорските минерални бани са добре опесъчени и движението се извършва нормално.

На територията на старозагорска община пътищата са опесъчени, движението се извършва при зимни условия. Необходимо е водачите да се движат със съобразена скорост, а пешеходците с повишено внимание.

Вече е възстановена работата на светофарната уредба на бул. „Св. П. Евтимий“ и ул. „Хр. Ботев“ в Стара Загора. Петте светофарни секции, които паднаха от силния вятър, ще бъдат подменени след спиране на вятъра.

От автогара Стара Загора прекратиха предварителната продажба на билети за пътуване по направление Твърдица, Ямбол, Сливен, В. Търново и Бургас. Днес превозвачи обявиха, че спират да изпълняват курсове в тези направления. Гражданите, които са решили да пътуват, да се информират предварително за курсовете, които се изпълняват на телефони – 042 605 349 и 042 604 734.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top