Един светофар и пет светофарни секции не работят в Стара Загора

Светофарната уредба на бул. „Св. П. Евтимий“ и ул. „Хр. Ботев“ в Стара Загора не работи поради авария на електрозахранването, съобщи Росица Копривчина, директор на общинската дирекция „Транспорт, екология и чистота“.

Пет светофарни секции - на бул. „П. Евтмиий“ и в западния край на бул. „Ц.С. Велики“ – на изхода от града, паднаха от силния вятър Те са дублиращи секции и не затрудняват организацията движението.

Без ток са десетина села в старозагорско - Руманя, Братя Кунчеви, Оряховица, Дълбоки, Хрищени, Казанка, Остра могила, Маджерито и Коларово.

Верижен грейдер работи за отваряне на пътя Оряховица – Дълбоки – Братя Кунчеви.

Градските автобуси се движат нормално, с изключение на направлението до Дъбрава,Телевизонната кула и Люляк, където пътят все още се почиства.

Снежната обстановка в Стара Загора е овладяна. Екипите на Общинските служби, полицията и пожарната работят съвместно по отстраняване на затрудненията, причинени от падналия снощи сняг. Снежната покривка е от 10-12 см., но силният вятър влошава ситуацията. В града основните улици са почистени на 90 %, започва почистването и на по-малките улички.

Пътищата в района на Старозагорските минерални бани са добре опесъчени и движението се извършва нормално. Навсякъде е необходимо водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top