Снежната покривка в Старозагорско е 10 см.

Снежната покривка в област Стара Загора е 10 см., съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Най-много сняг през нощта е навалял в община Гурково. Там снежната покривка е 15 см.

На проходите Шипка и Хаинбоаз вали сняг. На Шипка е минус 7 градуса. Пътните настилки са обработени. Пропускат се само леки автомобили. На практика всички пътища към прохода Шипка, от страната в Старозагорска област, в момента са затворени.

Магистралите „Тракия” и „Марица” са мокри, но обработени и проходими. Заради силни снегонавявания и нулева видимост са затворени пътищата Мъглиж- Николаево, Крън-Шипка, Дунавци-Шейново- Шипка, отсечката от надлеза на с. Тулово до надлеза на отбивката за Мъглиж.

Без ток са Гурково, част от Николаево, Паничерево, Конаре. В община Раднево – Баздуганово, Гипсово и Диня. В община Стара Загора – Оряховица, Дълбоки, Руманя, Хрищени. В община Мъглиж Ягода, Тулово и Юлиево.

През нощта е имало проблем на помпената станция на с. Ягода, но той е отстранен и в момента няма опасност от спиране на водата.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top