В старозагорска община ситуацията е овладяна

Заради снеговявания на места до 1 м е затворен за движение пътят Оряховица – Дълбоки – Братя Кунчеви . Там са изтеглени закъсали градски автобус и лек автомобил. Верижен грейдер работи по разбиване на преспите, съобщи Валери Иванов, началник отдел „Опазване на обществения ред“.

Снежната обстановка в Стара Загора е овладяна. Екипите на Общинските служби, полицията и пожарната работят съвместно по отстраняване на затруднеията, причинени от падналия снощи сняг. Снежната покривка е от 10-12 см., но силният вятър влошава ситуацията. В града основните улици са почистени на 80 %, започва почистването и на по-малките улички, уточни Иванов.

Пътищата в района на Старозагорските минерални бани са добре опесъчени и движението се извършва нормално. Навсякъде е необходимо водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост. Без електрозахранване са селата Казанка, Остра могила, Дълбоки, Хрищени, Маджерито и Коларово.

Четири светофарни уредби на бул. „П. Евтмиий“ и в западния край на бул. „Ц.С. Велики“ – на изхода от града са паднали от вятъра. Те са дублиращи и не затрудняват организацията на движението, уточни Росица Копривчина, директор на общинската дирекция „Транспорт, екология и чистота“.

Градските автобуси се движат нормално, с изключение на направлението до Телевизонната кула и Люляк, където пътят все още се почиства. На горещия телефон на общината от 6 ч. насам са постъпили множество сигнали за паднали дървета и клони , включително върху кабели на осветлението и тролейбусната мрежа, съобщи Александър Чалъков, началник звено „Градска мобилност“ .

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top