Живко Тодоров: Снегопочистващите фирми в Старозагорско работят цяла нощ

Над 300 души работят на терен в момента за нормализиране на обстановката след падналия сняг.От 5 часа сутринта работниците чистят тротоарите и правят пътеки към спирките на градския транспорт, обществените сгради, болниците, съобщи за starozagorci.com кметът на Стара Загора Живко Тодоров.Той допълни, че снегопочистващите фирми в Старозагорско работят цяла нощ, По думите му, Снегът в момента спря и изискванията ни към фирмата е навсякъде да се вземат необходимите мерки, допълни още Тодоров. Той обясни, че 8 големи машини почистват улиците в Стара Загора.

В определени участъци заради снегонавяванията и силния вятър се създават проблемни обледявания, които се отстраняват. До няколко часа улиците ще бъдат почистени до асфалт, тъй като към момента спря снеговалежът, допълни градоначалникът.

В момента се почиства пътят Дълбоки-Оряховица както и пътят към кв. Дъбрава. Пътниците в закъсалия автобус са извозени и возилото е изтеглено. В момента се изтегля и микробус за хляб, който е закъсали.Няма информация за сериозни проблеми по пътя към Старозагорските минерални бани.

Ситуацията се следи непрекъснато, тя се променя, но се работи сериозно и ще реагираме, увери кметът. Той обясни, че екипите на ЕВН работят по отстраняване на аварийте по електорзахранващата мрежа.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top