Множество сигнали за липса на ток в община Стара Загора

На горещия телефон на община Стара Загора са постъпили множество сигнали за липса на ел.захранване на територията на общината, потвърдиха за starozagorci.com от структурата.Без ток са селата Руманя, Братя Кунчеви, Оряховица, Дълбоки и Хрищени. Аварийни екипи работят по отстраняване на авария на електрозахранването на селата североизточно от Стара Загора, съобщи Валери Иванов, началник отдел „Опазване на обществения ред“ в Община Стара Загора. Без електрозахранване са още селата Казанка,  Остра могила, Дълбоки, Хрищени, Маджерито и Коларово.

Верижен грейдер работи по разбиване на преспи до 1 м по пътя Оряховица – Дълбоки – Братя Кунчеви. Пътят остава затворен за движение.

Градските автобуси се движат нормално, с изключение на направлението до Дъбрава,Телевизонната кула и Люляк, където пътят все още се почиства.

Снежната обстановка в Стара Загора е овладяна. Екипите на Общинските служби, полицията и пожарната работят съвместно по отстраняване на затрудненията, причинени от падналия снощи сняг. Снежната покривка е от 10-12 см., но силният вятър влошава ситуацията. В града основните улици са почистени на 90 %, започва почистването и на по-малките улички.

Пътищата в района на Старозагорските минерални бани са добре опесъчени и движението се извършва нормално. Навсякъде е необходимо водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top