Жълт код заради бурен вятър в Старозагорско

Жълт код за силен вятър е обявен в област 24 области на страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Областите, за които е в сила жълтият код са: Видин, Враца, Монтана, София област, София – град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Сливен, Търговище. Разград, Силистра, Бургас, Шумен, Варна и Добрич. В тези области ще духа силен север-северозападен вятър със средна скорост 12-17 м/сек и пориви до 20-22 м/сек.

Жълтият код означава, че има потенциална опасност и повишена вероятност за опасни метеорологични явления, като са възможни и щети.Очаква се днес вятърът да духа от север-северозапад, а средната му скорост да е 12-17 м/сек. Поривите ще са до 20-22 м/сек.

Днес ще е облачно, като превалявания от сняг първоначално ще започнат в западните райони, след което ще обхванат цялата страна.
Температурите ще се понижават. Минималните ще са между минус 3° и 2°, максималните между 1° и 6°, сочи прогнозата на синоптиците.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top