19 септември 2020

Очаквано Мирела Демирева стана Спортист №1 на Стара Загора

Съвсем очаквано и заслужено състезателката на спортен клуб по лека атлетика Берое Мирела Демирева бе избрана за Спортист №1 на Стара Загора за 2016 г. Олимпийската ни вицешампионка в скока на височина от игрите в Рио преди ден бе определена и за "Спортист на годината" на България.

„Това се случва за първи път в спортната ни история, заяви снощи, по време на стилната церемония за награждаването на десетте най-добри спортисти, в залата на Градската художествена галерия, ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя награди с плакет и чек за 1000 лв. именитата ни лекоатлетка и я дари със сурвакница, изработена от първокласника Николай Динев от ОУ „М. Станев“. Развълнувана, спортист №1 на България и Стара Загора, сподели, че това е най-хубавият подарък, който е получавала наскоро.

В категория „Отбор на годината“ наградата отиде при отбора на Баскетболен клуб Берое, с треньор Любомир Минчев. За „Треньор на годината“ отличието грабна Диян Динчев от СК по борба „Берое“.

За най-перспективен състезател за 2016г. бе избран Жоро Желязков от СК по борба Берое , завоювал първо място на ДЛШ и десето място на Световно първенство за кадети.

Награди получиха и параолимпийците Иванка Колева – с 6-то място в дисциплината тласкане гюле и 10-то място в мятането на диск на параолимпийските игри по лека атлетика в Рио де Жанейро и Ангелина Кръстева - носител на два златни медала от Световното първенство по канадска борба за хора с увреждания, което се проведе в Благоевград в началото на октомври. Като председател на Териториалната асоциация на сляпо-глухите и на Обединения спортен клуб „Августа“, Ангелина Кръстева получи обещаната от кмета Живко Тодоров, през октомври т.г., специална маса за тренировки по канадска борба.

В категория „Ветерани“ наградата за Стоян Стоянов от СК Берое, с 5-то място на Световно първенство по борба за ветерани във Варшава, връчи зам.-кметът Иванка Сотирова.

В категория „Спортен дух и дълголетие“ бяха отличени дамите от спортен клуб „Здраве и активно дълголетие“, в който членуват повече от 50 жени на възраст над 70 години. Те провеждат ежедневните си занимания на открито в парк „Аязмото“, под ръководството на сенсей Асен Асенов.

Председателят на постоянната комисия по „Спорт и младежки дейности“ към Общински съвет Стара Загора Николай Диков връчи плакети от кмета на Стара Загора на спортисти и треньори, навършили кръгли годишнини през 2016 год. - Донка Гургуриева - 80г., Пенка Костин - 80г. и Петко Петков-70г.

Плакет за пробив в спорта получи и Кристиян Христов, който се занимава професионално с картинг само от една година, а вече има спечелени 1-во място на държавно първенство, 1-ви и втори места на международни турнири в Румъния и Гърция, 26-то място на световните финали в Италия.

В изисканата програма участваха победителката във втория сезон на Екс Фактор – Християна Лоизу, ученици от музикално училище „Христина Морфова“, Трио Свилена – Тромпети, Рут Констанс Койнарска, Спортен клуб „Загора Данс“ и Център Голд степ.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top