Ферарио Спасов: Трябва да подобрим ефективността си пред гола

Старши треньорът на Берое Ферарио Спасов не скри разочарованието си след домакинското равенство 1:1 с Локомотив Горна Оряховица в последния мач на „зелено-белите” за 2016 година. Давид Манга даде преднина на беройци в 64-ата минута, но десет минути по-късно гостите се добраха до точката след гол на Владислав Узунов.

„Отбелязахме първи гол, имахме инициативата, имахме и други ситуации, в които да вкараме мача в една по-спокойна обстановка. Сами си създадохме отново главоболия. За кой ли път през този сезон с един удар в очертанията на вратата ни отбелязват гол. След това отново не можем да се върнем в минутите, които остават до края. В края на сезона постигнахме един резултат, от който никой не е доволен, въпреки че старанието и желанието на момчетата беше на доста добро ниво, но само  желание не е достатъчно. Трябва да има и определени възможности, особено в ситуациите, които създаваме пред вратата на противника, да отбелязваме повече голове и тогава по-спокойно и по-уверено ще завършваме срещите. Това единственото, което ни пречеше през този сезон. Нямахме и шанса при попаденията в нашата врата. Голове, които трудно влизат дори на тренировка, а на нас ги отбелязват в официална среща. Завършихме тази година. Всички имахме голямо желание да спечелим днешната среща. Положихме много усилия. Отново не ни достигна решителност в завършващата фаза, за да спечелим този мач”, допълни Спасов.

„Зимната подготовка ще бъде проведена изцяло в Стара Загора. Естествено моето желание е да се подобрим значително, особено във функционалното състояние на играчите, защото ясно се вижда, че на този сгъстен цикъл през три дни не сме добре. Днес доста футболисти отпаднаха. Иво Иванов и Венци Василев висяха до мача, но проявиха мъжество. Влязоха да изиграят този мач. Имаше доста проблеми преди тази среща. Ще се наблегне най-много на това, което ни липсваше през този сезон. Ефективността  пред вратата на противника и трябва да потърсим в селекцията такива футболисти, които да подобрят нашата игра в атака, защото от това страда играта на целия отбор. Предстои ни много целенасочена работа и затова ще проведем подготовката в Стара Загора, за да може ако има по-широк кръг футболисти да се обиграят, да бъдат тук и да вземем правилните решения да подобрим най-вече игровото състояние на  отбора с добри попълнения”, допълни още наставникът на заралии.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top