Посланикът на Беларус се срещна с бизнеса от Стара Загора

Среща между посланика на Беларус Владимир Воронкович и представители на бизнеса от регион Стара Загора се проведе в Търговско-промишлена палата Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Палатата в Стара Загора.

В нея участваха и търговският представител на страната  Олег Белов​ и Тодор Трифонов, представител на Белоруската ТПП в България. Срещата се провежда в изпълнение на решенията от шестото заседание на Българо-белоруската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, проведено в началото на юни т.г., на която страните се съгласиха с необходимостта от активизиране на контактите на регионално ниво между България и Беларус, с цел развитието на търговско-икономическите връзки.

На срещата бяха представени експортният и инвестиционният потенциал на Република Беларус, както и възможностите за установяване и развитие на двустранни търговски и кооперационни отношения между фирми от двете страни. Очертаха се сектори на взаимен интерес като туризъм, хранителна промишленост, екологично земеделие, тежки товарни автомобили, машиностроене и др., както и научно, и културно сътрудничество.

Очерта се възможност за организиране на бизнес мисия от представители на старозагорски фирми в Беларус.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top