Оставиха в ареста старозагорец обявен за общодържавно издирване обвинен в шофиране след употреба на алкохол

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Атанас А., на 61 години привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че управлявал моторно превозно средство,с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл.343б,ал.1 от НК - престъпление по чл.343б,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу обв. Атанас А. бързо производство е установено, че същия на 14 август в  Стара Загора, в 17:40 часа, в западната градска част, е управлявал лек автомобил, марка „Пежо 406“ след употреба на алкохол.  Той е бил спрян за проверка за извършени други нарушения по Закона за движение по пътищата. При направения тест с техническо средство „Алкотест Дрегер“ е установено, че обв. Атанас А. е шофирал автомобила с 1,7 промила алкохол.

След като е бил привлечен в качеството на обвиняем и му била взета мярка за неотклонение „подписка“, на 18.08.2016 г. Атанас А. напуснал пределите на Република България и се укрил от наказателно преследване. Това поведение на обвиняемия наложило преобразуване на делото от бързо производство в досъдебно производство по общия ред. Обв. Атанас А. бил обявен за общодържавно издирване. На 4.12.2016 г., около 23:00 часа, той бил задържан на ГКПП - Видин Дунав мост-II  при влизането си в Република България.

Обвиняемият е осъждан за шофиране след употреба на алкохол.
Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обв. Атанас А. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо обв. Атанас А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top