2,7 млн.лв са задълженията на Старозагорската УМБАЛ към EVN

Над 2.7 млн. лева за потребена електроенергия дължи УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” в Стара Загора. Това стана ясно на среща на областния управител на Стара Загора Георги Ранов и председателя на Управителния съвет на EVN България Робърт Дик, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Според доклада на енергийната компания през 2016 г.  43.43% от енергията у нас вече се търгува по свободно договорени цени, а на пазара има 69 активни търговци. През отиващата си година електрорразпределителното дружество EVN е инвестирало 11.4 млн.лв. за развитие на мрежата и повишаване на сигурността на захранване, за намаляване на технологичните загуби и изграждане на нови електропроводи.

От януари до края на октомври са констатирани 145 посегателства върху елмрежата на компанията. Откраднатите въздушни кабели са близо 10 000 м на стойност около 100 000 лв. 8194 са констатираните манипулации върху средства за търговско измерване. Въпреки това от EVN наблюдават значително намаляване на кражбите на еленергия благодарение на въвеждането на дистанционно отчитане на електромерите в Стара Загора, Гълъбово и на други места.

Монтирането на дистанционни електромери ще продължи и през следващата година. До септември 2019 г. на цялата територия, обслужвана от компанията, ще бъдат поставени електромери с дистанционно отчитане.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top