Старозагорската Търговско - промишлената палата с престижна награда

Старозагорската Търговско - промишлена палата бе отличена на първо място сред Регионалните палати/камари на 23-тите годишни награди на БТПП,съобщи днес председателят ѝ Олег Стоилов. Палатата получи грамота и бронзова статуетка „Хермес", дело на Ставри Калинов.

"Нашата палата е избрана на базата на 32 критерия", обясни Стоилов. Той заяви, че Стара Загора и областта поддържат едно от водещите места по Брутен вътрешен продукт, работна заплата и ниска безработица.

В церемонията взе участие новоизбраният президент Румен Радев, който заяви, че негов приоритет ще бъде и развитието на търговско-икономическите отношения с другите държави, за което ще разчита и на потенциала на БТПП. Като президент той ще работи и за това да има по-голяма чуваемост на предложенията, идващи от българския бизнес, за продължаване на съдебната реформа, за по-малко корупция и за по- благоприятна среда за развитие на българския бизнес.

С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Хърватия у нас Н. ПР. Лйерка Апайберг и търговското аташе на Унгария в България Тамаш Будаи.

С награди - бронзови статуетки „Хермес", си тръгнаха мениджърите на три фирми, заели първите места в трите категории в класацията ТОП 100 - максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2015 г., максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал и изменение на нетните приходи от продажби за периода 2014-2015 г.

Камара на инсталаторите, Пловдив получи наградата в категория Браншова организация „за принос при постигане целите и задачите на БТПП.

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top