Старозагорски ученици в дебат за моделите на съвременното семейство

Утре от 14.30 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще се проведе дебат, свързан с отбелязването на един от 12-те велики християнски празници, еднакво почитани и от православието, и от католицизма. От 1929 година празникът официално се чества у нас като Ден на християнското семейство. На този ден по традиция отдаваме почит на ценностите на християнското семейство и християнските добродетели.

Ученици от гимназиалните класове на СУ „Максим Горки“ – Стара Загора и СУ„Пейо Яворов” в Чирпан ще споделят своите представи какво трябва да бъде християнското семейство и ще дискутират моделите на съвременното семейство. Младите хора ще защитават собствените си позиции в полза на семейството като условие за запазването на цивилизацията, кои са предпоставките за едно здраво семейство и условията за един истински християнски семеен живот. В дебата ще се обсъдят и модерните тенденции за съжителство без брак или еднополовите семейства. Модератор на дискусията ще бъде доцент Блага Благоева от Университета за национално и световно стопанство в София.

Дебатът се провежда в рамките на проекта за „Неформално образование по щастие“, който вече втора година се изпълнява от Клуб „Отворено общество” Стара Загора. През тази учебна година фокус на проекта са 200 деца от втори и трети клас на НУ „Димитър Благоев“, Второ основно училище „П.Р.Славейков“, СУ „Максим Горки“ от Стара Загора и СУ „Пейо Яворов” – Чирпан

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top