18 септември 2020

На 16-ти ноември връчват на Стара Загора приза за европейски град на спорта

За поредна година европейските столици и градове ще бъдат отличени за постиженията си в изграждането на спортни инфраструктури и организирането на спортни дейности, като за пръв път в надпреварата се включват и европейските курорти. Церемонията ще събере кметове и техните екипи от множество европейски градове. От българска страна се очакват кметовете на Стара Загора иБанско, на които ще бъдат връчени призовете за европейски градове на спорта за 2017-та година.

Церемонията по връчването на наградите Европейски столици и Градове на спорта за 2017-та година ще се състои на 16-ти ноември в Европейския Парламент в Брюксел. Събитието е организирано от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП и член на Председателството на Европейския Парламент Андрей Ковачев, и неговия испански колега Сантяго Фисас, както и със специалното сътрудничество на Федерацията на европейските столици и градове на спорта (ACES Europe).

Комисарят по спорта Тибор Наврачич ще бъде почетен гост. Гости ще са и представители на Община София, които ще представят видео материал за напредъка в организирането на спортната програма за 2018-та година, когатоСофия ще бъде Европейска спортна столица на Европа. До момента още три български града вече са наградени за техните постижения в сферата на спорта и това са Пловдив, Бургас, и Русе.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top