23 септември 2020

Македонският писател и журналист Филип Димкоски в Стара Загора

Библиотека "Родина" Стара Загора и Литературен клуб „Млад писател” при НЧ „Родина - 1860”  канят старозагорци на среща с младия македонски писател и журналист Филип Димкоски. Срещата ще се проведе на 16 ноември (сряда) от 18:00 ч. в Къща музей „Гео Милев”.

Филип Димкоски е роден през 1995 г. в Прилеп. Основно и средно образование завършва в родния си град. Студент е във Факултета по земеделието и храните в Скопие. Пише от най-ранна възраст. През 2010 г. представя първата си стихосбирка, озаглавена “Наjхранливи зборови од детска душа дарови“, която е наградена с отпечатване и публикуване от ДАТА – Песнопој, Битоля. През 2014 г. в издание на Градска библиотека ,,Борка Талески" – Прилеп, излиза от печат стихосбирката му ,,Божилак на исконот” (“Дъга от древността”), спечелила първа награда на конкурса ,,Вознес” в Битоля. Книгата е преведена на сръбски и английски език.

Филип работи в областта на журналистиката и е дългогодишен сътрудник на най-стария македонски всекидневник ,,Нова Македония “, както и на няколко македонски и сръбски интернет портали.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top