Старозагорски ученици станаха полицаи за един ден

Днес в деня на Св.Архангел Михаил българската полиция отбелязва своя професионален празник. По този повод във всички РУ на ОДМВР – Стара Загора беше проведен традиционният „Ден на отворените врати”, по време на който деца от ОДЗ и основните училища от областта имаха възможност да се запознаят с професията полицай и с дейността на българската полиция по противодействие на престъпността и охрана на обществения ред.

Домакини на събитието бяха началниците на Районни управления, които посрещнаха децата. Бяха извършени демонстрации на полицейска техника, автомобили, мотоциклети и оборудване, изземване на пръстови отпечатъци, разпознаване на извършители на престъпления в специализирани помещения (през „венецианско стъкло”), работата на дежурните полицейски служители от оперативните  дежурни части и на служебните кучета.

Инспекторите от Детска педагогическа стая при РУ в региона подготвиха и проведоха превантивни занятия и викторини за безопасно поведение у дома, в училище и на улицата. Активни помощници на полицаите бяха децата от детските полицейски управления.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top