Верижна катастрофа на АМ Тракия в Старозагорско прати двама в болница

Верижна катастрофа на АМ Тракия прати двама в болница, съобщиха от пресцентъра на общината. В посока Бургас  се с движил лек автомобил БМВ 323, управляван от 40-годишен водач от  Пловдив.По време на движението возилото застига движещият се пред него товарен автомобил Ивеко, управляван от 58-годишен мъж от село Маноле, общ. Марица и го удря в задната дясна част.

В следствие на удара „БМВ“-тонапуска пътното платно в дясно по посока на движение и се удря в оградна предпазна мрежа, а„Ивеко“-то се удря в разделителна мантинела и се преобръща. Непосредствено след това друг товарен автомобил Форд  Транзит, управляван от 40- годишен водач от село Богомилово, общ. Стара Загора, който се е движил с несъобразена скорост, се удря в преобърнатия товарен автомобил и остава в аварийната лента.

По време на кататстрофата водачът на „Ивеко“-то е получил фрактура на капачка на ляво коляно. Откаран е в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.Шофьорът„Форд“-а е получил фрактура на дясна подбедрица. Откаран е в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Водачът на  „БМВ“-то е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0,00 промила, а пострадалите водачи не са тествани на място за употреба на алкохол поради влошено им здравословно състояние. В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top