Кампанията „Толерантни към природата” възпитава децата в грижа за околната среда в Стара Загора

Деца и ученици от три детски градини и три училища в Стара Загора днес засадиха в дворовете им повече от 20 млади фиданки, които ще осиновят и за чието отглеждане ще полагат грижи. Проявата даде старт на кампанията „Толерантни към природата”, която през следващата година ще обхване всички детски заведения и училищата на Стара Загора. Идеята е 2017-та да се превърне за Стара Загора в Година на толерантността, обобщи председателят на Фондация „Етносвят“ Бейсим Ахмед, който е получил подкрепата на кмета Живко Тодоров зареализация на кампанията.

Зам.-кметът по хуманитарните дейности Иванка Сотирова се включи в залесяването на двора на ЦДГ №24 Радост  заедно с малчуганите от детското заведение. Преди това тя им изнесе импровизиран „урок“ как да се грижат за природата, в присъствието на представители на 6 етноса, живеещи в Стара Загора. „Детските грижи за младите фиданки ще бъдат заразителен пример за приятелство и толерантност, ще възпитават и ще отправят послание към възрастните, за грижа и положително отношение към природата и заобикалящия ни свят“, каза зам.-кметът. От детските ръце полетяха в небето 10 балона сосновните послания от Еко-кодекс, който произнесоха заедно с директорката ПетяДелиева. Тя сподели, че досега, по проект на Министерството на околната среда и водите, в двора са засадени общо 45 разнообразни дръвчета.

Днес млади дръвчета бяха засадени още в ОДЗ №34 Райна Княгиня  в ЦДГ №66 „Детски рай“, в двора на ОУ „Г. Райчев", ХІ-то ОУ Николай Лилиев  и XIII-то ОУ Св. Паисий Хилендарски. Кампанията „Толерантни към природата” се реализира от Културно-информационен център „Етносвят България“ и Община Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top