Таекуондистите на Августа с два златни медала от международен турнир в Белград

Състезателите на Тaeкуондо клуб "Августа" Стара Загора записаха поредното си страхотно участие на международната сцена през годината. Възпитаниците на Георги Господинов завоюваха два златни медала от завършилия силен турнир "Галеб Белград Трофи" (Сърбия), който е от сериите Г1. В надпреварата се включиха повече от 1000 състезатели от над 40 страни.

За старозагорския клуб златните медали бяха спечели от Павел Бояджиев в категория до 33 килограма и на Даниел Ладжев при 41-килограмовите. Първият стигна до титлата, след като в конкуренция на 15 състезателите, успя да запише четири поредни победи. В първия си мач Бояджиев се наложи с категоричното 9:0 над представител на домакините. Последваха нови две победи над състезатели от Турция (21:13) и Унгария (15:3), за да стигне до финала, където отново се наложи над сърбин, този път с победа с 8:2.

Другият ни златен медалист Даниел Ладжев стигна до първото място в конкуренция на 24 таекуондисти. Европейският вицешампион от Букурещ 2016 не срещна проблеми по време на срещите си и надделя с голяма разлика над всичките си опоненти –  28:4 (Норвегия), 12:0 (Сърбия), 18:2 (Хърватия) и 19:6(ОАЕ).

Благодарение на двата златни медала, Августа взе и купата за второ място в отборното класиране при кадетите. Въпреки сериозния успех от щаба на старозагорския клуб изразиха съжаление за това, че участие в турнира не взе и Валентин Желев. Състезателят на Августа в категория до 49 килограма се намираше в страхотна форма, но се контузи непосредствено преди началото на състезанието и така се лиши от възможността да се бори за титлата в Белград.

Сега пред клуба пред възпитаниците на Георги Господинов предстои седмото издание на силния международен турнир Херея Оупън, който ще се проведе на 5 и 6 ноември в София.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top