Седма номинация за Годишните награди „Добрият Самарянин“ 2016 г.

Журналистът Желязко Динев от Телевизия Стара Загора номинира Ярослав Георгиев, Николай Стоев, Стоян Пантулов и другите момчета от групата Футболна Стара Загора. Всички тези млади хора с ентусиазъм и хъс застават рамо до рамо до своя приятел Жорката или Гошето, както наричат Георги Богданов, и дават начало на една вълна от подкрепа в борбата на младия мъж с тежка диагноза.

„Здрав, прав, винаги усмихнат. Изключително отговорен в работата си. И борбен на футболния терен. Такъв го познавам Жорката Богданов. Истински шок беше за мен и за всички негови приятели, сигурен съм, новината, че е диагностициран с рак. Не искам и да си представям какво е било за него и за неговите близки. За много от действията си, за които Гошо в никакъв случай не държи да са обществено достояние, самият той заслужава номинация и в следващите години, убеден съм, ще си я получи.
Едни момчета и момичета обаче се включиха с цялата си енергия в битката на Гошо и заедно с него трябва да я докарат до победен край. Ярослав Георгиев, Николай Стоев, Стоян Пантулов и другите „тигри“ от групата Футболна Стара Загора дадоха начало на вълната от събития в подкрепа на Жорката в нашия град. Организираха турнир, в който буквално за часове се записаха над 30 отбора. В последствие същите трима и съотборниците на Жоро от „Дринк тийм“ участваха на турнир в София. Включиха се активно в събиране на артикули за благотворителен търг, по идея на Пламен Колев.... Последваха още инициативи, на които тези момчета бяха в основата. И каквото и да следва оттук насетне те пак ще бъдат там - до Жоро. Адмирации и шапки долу също за Мадлен Митева, футболистите от „Локо 101“ София и със сигурност още десетки хора, които не познавам и които ще помагат на Жорката в трудния път, който му предстои да извърви.“

Церемония по връчване на Годишните награди „Добрият Самарянин“ и тази година ще се проведе в Държавна опера-Стара Загора в партньорство с още единадесет други обществени институции и неправителствени организации от Област Стара Загора. На 14.12.2016 г. ще бъдат представени номинираните добротворци през 2016 г. и ще бъдат връчени отново статуетката „Добрият Самарянин“ и „Отличието на общността“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top