Мая Манолова : Очевидно е,че Бедечка е парк

По време на посещението си в Стара Загора омбудсманът Мая Манолова се срещна със защитници от "Запазете Бедечка " . Тя посети лично парка като веднага след това се срещна с журналисти. Тя заяви становище ,в което категорично определя Бедечка за парк .

Манолова поздрави кмета на Стара Загора- Живко Тодоров за внесеното от него предложение в ОбС Стара Загора за считане за нищожно решение от 2003-та година. "Ще настоявам пред кмета Живко Тодоров  и председателя на Общиснкия съвет Емил Христов да предприемат действия за промяна в ПУП  като представят забрана за последващи стоителни разрешения .След анализа, който направих направих , останах с  впечатления ,че решенията след 2003 на Общински съвет Стара Загора са в противоречие с чл.9,ал.8 от ЗУТ .На практика е заобиколен законът " ,обясни Манолова. Тя призова и за забързване на темповете по промяната на ПУП.

"Защитниците на парка са обект на заплахи, че ще запалят къщите и автомобилите им. Тъй като те се страхуват, аз ще сезирам органите да вземат мерки, защото това е недопустимо", коментира омбудсманът и допълни, че има пет нови искания за разрешение за строеж.

От началото на годината до сега жалбите, постъпили от Старозагорска област са 246. Най-често хората се оплакжат от доставчиците на обществени услуги, мобилните оператори, частни съдебни изпълнители, забавяне на ТЕЛК-ови решения.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top