Прокуратурата обвини 22-годишен старозагорец за държане на наркотици

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство Димитър Т., на 22 г.,  за това,  че през периода от 17  до 20 октомври 2016 г. в Стара Загора, без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества – престъпление по член 354а, алинея 3, точка 1 във връзка с член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че обв. Димитър Т. е държал високорискови наркотични вещества – марихуана, амфетамин и метамфетамин на обща стойност над 200 лева,  в условията на  продължавано престъпление. Той е задържан за срок от 72 часа с  постановление на наблюдаващия прокурор. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като предстои внасяне на искане в Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обв. Димитър Т.

Срещу него се води още едно бързо производство за престъпление по член 343б алинея 3 от Наказателния кодекс - управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top