В Стара Загора дискутират „Психични и психиатрични проблеми в здравеопазването на децата”

Утре от 10,00 часа в зала 1 на хотел „Верея“ в Стара Загора ще започне дискусия по повод Световния ден на психичното здраве.Организатори са РЗИ-Стара Загора, съвместно със Сдружение в обществена полза „Алтернатива 55“, Център за работа с деца със специални нужди „Алтернатива".. Тя е насочена към всички, които участват в оказване на психологична, психиатрична, здравна и социална подкрепа на нуждаещите се лица. Събитието ще се проведе под патронажа на областния управител на област Стара Загора Георги Ранов.

След регистрацията в програмата са предвидени обръщения към участниците във форума от д-р Златина Нанева, директор на РЗИ-Стара Загора, и от Георги Ранов. Лекция на тема „Психични и психиатрични проблеми в здравеопазването на децата” ще изнесе доц. д-р Антон Славчев, дм. В края на дискусията участниците ще дебатират „Психиатрично и медицинско лечение при разстройства от аутистичния спектър”.

Психичното здраве е интегрална част от здравето, чрез която личността осъзнава своите познавателни, емоционални и поведенчески способности. При балансиран психичен живот човек е по-ефективен в справянето с житейския стрес, може да работи продуктивно и плодотворно и да дава своя принос за общността. Мотото, което СЗО определя за 2016 г. е „Психологична първична помощ”.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top