Кметът Живко Тодоров обеща маса за тренировки на състезателите по канадска борба в Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров се срещна днес с с Ангелина Кръстева , председател на Териториалната асоциация на сляпо-глухите в и на Обединения спортен клуб „Августа“. Кръстева е състезателка по канадска борба, която се завърна от Световното първенство по канадска борба за хора с увреждания, което се проведе в Благоевград, с два златни медала - на лява и дясна ръка.Кръстева успя да се наложи над 4-ма съперници в кат. до 60 кг. Българските състезатели са завоювали общо 33 медала, разказа Кръстева. Тя посвети на синовете си и на кмета на Стара Загора Живко Тодоров двата си златни медала

На свой ред кметът обеща подкрепа за клуба и специална маса за тренировки на състезателите от „Августа“, на днешната си среща с тях. В нея участваха още
ресорният зам.-кмет Красимира Чахова и състезателката от клуба Донка Йовчева, която се класира шеста на дясна ръка при ветераните, в съревнование с бивши световни и европейски шампионки.

 

Ангелина Кръстева връчи благодарствен адрес на кмета с думите: „Щастлива съм, че успяхме да донесем в Стара Загора първите златни медали от Световно първенство в канадската борба. Спечелихме и Златната купа. България за пореден път доказа, че е най-силна страна в този спорт в света.“ Тя е печелила много държавни и европейски титли. При двубоите разчита най-вече на психиката си, на женската си воля и на трето място на силата. „Готвим се в къщи, нямаме необходимата специална маса за подготовка, чията цена втора ръка е около 1000 лв., а тренировките ни са на състезанията“, уточни световната шампионка.

„Ангелина е прекрасен състезател и много добър човек, познаваме се от години. Мисля, че заедно можем да направим много за спорта и за хората с увреждания да се чувстват пълноценни граждани. Ние сме до вас и ви подкрепяме“, каза Живко Тодоров.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top