Изложба „Стара Загора – красива и млада“ подреди Жейна Желева в Библиотеката

Трета самостоятелна изложба подреди във фоайето на регионалната библиотека „Захарий Княжески“ фотографката Жейна Желева.30 цветни постера с размери 50х70 см, с уловени мигове от улиците и парковете на Стара Загора под наслов „Стара Загора – красива и млада“.Фотографката отбелязва символично и 10 години професионален стаж като фотограф на Общинска администрация.

Експозицията се открива в  навечерието на Празника на Стара Загора 5 октомври и ще остане притежание на културния институт, където се пазят и работите й от първата изложба. За да поздравят талантливата авторка се събраха десетки нейни приятели и почитатели.Сред тях бяха бившият, два мандата градоначалник д-р Евгений Желев, настоящият председател на местния парламент Емил Христов и ресорният замкмет по въпросите на културата и образованието Иванка Сотирова.

„Когато човек създава нещо с отношение, това личи. Тези снимки показват културния живот на Стара Загора – истински, без режисура, без сценарии, а това ни разкрива какво се създава в нашия град“, каза старозагорският зам.-кмет Иванка Сотирова. Своите поздрави към авторката на изложбата изказаха още председателят на Общинския съвет Емил Христов, както и Диана Атанасова, началник на Отдел „Култура“ към Община Стара Загора. Десетки приятели се събраха във фоайето на библиотеката, за да поздравят Жейна Желева и да си припомнят някои от най-емблематичните събития за града, както и места.

Техниката на отпечатване на снимките не е избрана случайно. Снимките от различни събития и пейзажи от Стара Загора са отпечатани с галерийно качество, на специална хартия, в съчетание с кристален ламинат, за да има допълнителна интензивност на цвета, както и дълбочина на изображението, допълни тя.

Експозицията ще е постоянна, за да разкрива красотата и жизнеността на Стара Загора пред жителите и гостите на града и библиотеката.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top