Двадесетият кмет на Млада Загора е Иван Желев от ПГВМ “Ив. П.Павлов“

Двадесетият кмет на Млада Загора е Иван Желев - ученик от ПГВМ "Ив. П.Павлов", стана ясно след успорвана битка, проведена снощи пред седемчленно жури.За пръв път бе осъществен и пряк вот от делегирани представители на училищна общност.

Александър Кьосев избран за зам.кмет. В пряк сблъсък с още девет претенденти, младия кмет показа ясна и точна аргументираност, етичност в поведението си и спечели както вота на журито, така също и вота на делегираните представители на училищата.Иван заслужи избора си с увереност и добра аргументираност при защита на своите идеи - Графити батъл,Успелите и Всеки проблем има решение. Успя да спечели не само вота на журито, но събра и най-много гласове в прякото гласуване на делегираните представители на училищата.

Новоизбраният кмет на Млада Загора ще участва в тържествения ритуал за издигане на националното знаме на Република България на Пети октомври - Деня на Стара Загора от 10.00 часа пред Общината. По традиция кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще връчи на своя млад колега ключа на града, за да бъде управляван символично на този ден от младите хора. Новоизбраният Млад кмет ще се обърне с приветствие към младежта на града.

Останалите достойни кандидати бяха Петко Вътев, Михаил Янков, Виктория Бояджиева, Анилина Димитрова, Илиян Червенски, Георги Георгиев, Александър Енчев.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top