За 20-ти път избират Млад кмет на Стара Загора

Днес в 18,30 ч. в залата на Младежки дом - Млада Загора ще избере своя Млад Кмет.За 20-та поредна година, първият в страната Младежки общински съвет, доказва себе си като форма на непосредствено участие на младите хора в живота на общността, в решаването на проблеми, пряко засягащи тяхното израстване и формиране като личности.

Надпреварата за Кмет на Млада Загора ще бъде оспорвана и гореща. Участниците ще изложат и защитават своите идеи и ще дебатират на тема „Имам думата за моя, твоя, нашия свят в нашия град”, пред компетентно жури  и делегирани представители на училищата, приятели,  съученици .

Седемчленно жури, съставено от бивши членове на Младежки общински съвет, представители на местните медии и партньори на МОС, ще оценява кандидатите по предварително зададени критерии - оригиналност на идеите , логика и яснота в изложението, аргументираност при излагане на идеите, сценично поведение на екипа и кандидата за Млад кмет, речева култура, въздействие върху публиката, емоционална овладяност, чувство за хумор, бързина на отговора, етично поведение.
За пръв път е отправена покана към всички училища от средна степен, независимо дали имат кандидат за Млад Кмет или не, да участват с по трима делегирани представители, които да гласуват пряко. Кандидатите ще преминат през три кръга - представяне на платформите, дискусия с опонентите и отговор на въпроси от журито.

Новоизбраният Кмет на Млада Загора ще участва в тържествения ритуал за издигане на националното знаме на Република България на Пети октомври - Ден на Стара Загора от 10:00 ч. пред Общината. По традиция кметът на Стара Загора г-н Живко Тодоров ще даде на своя млад колега ключа на града, за да бъде управляван от младите символично на този ден. Новоизбраният кмет на Млада Загора ще се обърне с приветствие към младежта на града.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top