За партньорство се споразумяха Търговските палати на Стара Загора и Ростов на Дон

Споразумение за партньорство подписаха Търговските палати на Стара Загора и Ростов на Дон, съобщи Олег Стоилов, председател на ТПП Стара Загора.  Документът е подписан при посещението на бизнес делегация от Старозагорския регион там от 13 до 16 септември.

Олег Стоилов направи презентация на икономическия и инвестиционен потенциал на България като цяло и на Старозагорски регион, като обърна внимание на възможностите за развитие на търговски и кооперационни отношения между фирми от двата региона. Другите български участници в делегацията също представиха своите фирми. Елена Региня и Снежина Баикова от представителствата на EEN в Ростов на Дон и Стара Загора споделиха своя опит от работата на европейската мрежа в подкрепа на бизнеса. Последваха ползотворни двустранни срещи и разговори между руските и български предприемачи.

След бизнес форума българските участници се запознаха подробно с Донски Държавен Технически Университет, в който учат над 50 хил. студенти, на които разчита икономиката не само на Ростовска област. Бяха представени програми за привличане на млади таланти в иновативни проекти, а така също международни проекти, в които биха могли да бъдат включени институции и организации от Старозагорска област, вкл. и Тракийски университет.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top