“Загора Трофи 2016“ събра офроуд машини от цяла България на състезание в Стара Загора

Вчера, официално стартира тридневното офроуд състезание „Загора Трофи 2016“, което е 4-и кръг от открития Национален шампионат на България „Bulgaria Trophy Challenge“. На мотополигона край старозагорското село Хрищени, началото даде зам.-кметът на община Стара Загора Йордан Николов.

„Имам удоволоствието от мое име, както и от името на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров, да поздравя всички участници. На смели хора като вас, едва ли има какво да се каже, освен – бъдете здрави, безаварийно да е състезанието и нека най-добрият победи“, приветства офроуд състезателите зам.-кметът на Стара Загора. Той изпробва една от машините, които днес ще изминат трасето, след като Милен Дечев, от „АСК Загора 4х4“, го запозна с параметрите на модифицираното возило.
Варненският екипаж Иван Иванов и Любомир Димитров, в клас „Стандарт“, бе първият, който потегли по офроуд трасето, а българският флаг за старт на тридневното състезание развя зам.-кметът Йордан Николов.

Общо километрите, които ще изминат около 40 екипа състезатели, са 150, а класовете на участниците са три - „Стандарт“, „Модифициран“ и „Прототип“. За малките и големите фенове на адреналина има подготвени и демонстрации на майсторско управление в клас „ATV”.

Днес и утре машините потеглят по трасето край селата Хрищени, Змейово и Ягода в 10 часа. Награждаването на победителите ще се състои в неделя от 15.00 ч.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top