Възобновеното състезание „Писта Стара Загора“ отново събира елита на автомобилния спорт

На 17 и 18 септември (събота и неделя), в Стара Загора ще се проведе възобновеното състезание „Писта Стара Загора“, което е чевтърти кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Началото ще бъде дадено на 18 септември, от 10.00 часа, на източния пътен възел на града, а в съботния ден, тренировките ще започнат от 13.00 часа.

Възстановеният шампионат „Писта Стара Загора“ и тази година ще събере автомобилни състезатели и почитатели на майсторското шофиране от цялата страна.  До този момент има над 40 подадени заявки за участие, съобщи Илия Бояджиев, председател на АСК – Стара Загора. Трасето е непроменено - 2.8 км, както и групите -„Спорт", „Тунинг" и „Макси". Организаторите са предвидили и атрактивна съпътстваща програма. 

Участниците в „Писта Стара Загора“ отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движение - „Аз съм бъдещето. Пази ме!“. В края на състезанието, миналата година бяха връчени и няколко специални купи – за „Най-млад състезател", Приз „Fair Play пилот", който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на шампиона на България и член на УС на БФАС Георги Петров, както и „Купата на кмета“.

Организатори са Община Стара Загора, АСК - Стара Загора и Българската федерация по автомобилен спорт.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top