Зам.-министър Ваньо Шарков пробва пръстовия идентификатор в УМБАЛ „Проф.др Стоян Киркович“

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, подуправителят на НЗОК Иванка Кръстева и представители на РЗОК-Стара Загора демонстрираха днес в УМБАЛ "Проф.др Стоян Киркович" как работи новата „Регистрационна система за здравноосигурителни събития при изпълнителите на медицинска помощ“.

Всички са наясно, че тази система нито снема отпечатъци, нито генерира, нито прехвърля, нито съхранява. Това е само цифров код, който всеки пациент носи със себе си и няма нищо общо, както вече 100 пъти казах, с филма „От местопрестъплението”. Единствено едни хора в една партийна централа, чиито будьоновки още са им нахлупени на очите и ушите, не могат да видят това нещо, но това си е за тяхна сметка”, заяви зам.-министър Шарков.

Той уточни, че пробите до момента сочат, че медиците работят със системата много бързо и лесно. „Няма проблеми. Първоначалната регистрация се случва за по-малко от една минута, а регистрацията при следваща хоспитализация, отнема секунди”, обясни зам.-министърът. По думите му това е система, при която всеки един пациент може да контролира как се изразходват финансовите средства, които като здравно-осигурителни вноски, постъпват по неговата сметка.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top