Петима пожарникари от Старозагорско бяха удостоени с медал „За доблест и заслуги”

Главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция ПБЗН награди с Медал „За доблест и заслуги” трета степен на петима старозагорски пожарникар. Те са отличени за проявени изключителни качества при участието им в овладяването на аварията с изтичането на газ пропан-бутан в Николаево.

„Този медал се дава за особени заслуги в МВР, малцина го имат. Радвам се, че тук има такива пожарникари, които го заслужиха”, каза главен комисар Николов.

Първият медал бе за комисар Стоян Колев, директор на Регионалната дирекция на ПБЗН в Стара Загора, който е взел решението за евакуация на част от къщите вблизост до аварията. Същото отличие получиха и Иван Иванов, ръководител на екип от Стара Загора, Димитър Стоянов и Георги Георгиев от Казанлък, и Живко Мартинов от Стара Загора.

Николов поздрави огнеборците като заяви"в тежката ситуация, която имахме служителите се справиха много добре". Той изказа благодарност и към служителите на горско стопанство, както и ръководството на Мини Марица Изток за предоставената техника.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров награди днес колектива на Районната служба и служител на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението“, в израз на признателността си за опазените имущество, жилища и декари гори от възникналите пожарите в района напоследък. От началото на годината до момента служителите на РС ПБЗН са участвали в ликвидирането на 736 произшествия на територията на общината..

Живко Тодоров връчи грамота за колектива на РС ПБЗН, на началника на службата Антон Колев. „Благодаря на комисар Николов, че е тук и награди тези млади момчета, които заслужават. Много се радвам за комисар Колев. Откакто работим заедно, се убедих че напълно отговаря на поста, който заема, работи съвестно и упорито, но същевременно много скромно“, заяви Тодоров. „Вие свършихте много работа през последните години. Стара Загора е един от районите, в които има много пожари. Налага се, понякога дори с риск за живота, си да предотвратявате големи бедствия като пожара през 2007 г. От името на ръководството на Община Стара Загора и жителите на общината изказвам благодарност към вас, защото направихте много, за да попречите на пожара да изпепели ценно имущество“, добави той.

Грамоти, служебни чанти и челници от градоначалника получиха още Илия Илиев, Таньо Делев, Венелин Николов и Иван Иванов от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Стара Загора, както и Радостин Тодоров от Регионалната дирекция ПБЗН. Всички те бяха наградени за принос в потушаването на големите пожари, възникнали на територията общината през лятото на 2016 година- в района на кв. Лозенец и край с. Колена.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top