Обсъдиха осъществяване на превантивни мерки за противодействие на терористични заплахи в Старозагорско

Областният управител на област Стара Загора Георги Ранов председателства днес Областен съвет по сигурност. Основната му цел бе реално осъществяване на превантивни мерки за противодействие на терористични заплахи и по-точно уточняване и прецизиране на реалните възможности за взаимодействие между различните институции при възникване на извънредна ситуация свързана с терористична заплаха.

На съвместната работна среща с представители на Областния съвет по сигурност присъстваха кметовете на общини, охранителни фирми, представители на РЗИ, РУО, представители от РУП, разположени на територията на областта, на ОД на МВР и др. силови структури.

С оглед напрегнатата обстановка в съседните страни, продължаващите терористични действия и мигрантската криза, ръководителите на структурите запознаха членовете на Съвета с обстановката в област Стара Загора и извършваните дейности, свързани с повишаване на сигурността. Същите изнесоха информация относно възможностите за осигуряване на по-добра координация по места с общински и обществени структури и организации, при възникване на извънредна ситуация, свързана с терористична заплаха.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top