Околосветски пътешестващ е-мотор спира за демонстрация в Стара Загора

Високотехнологичният електрически мотоциклет Storm Wave ще бъде демонстриран в Стара Загора в четвъртък, съобщават днес от Община Стара Загора.

Проявата е част от Първата околосветска обиколка с такъв мотоциклет, която стартира на 14 август. В България, обиколкта ще премине през София и Стара Загора.

В околосветското тестване на електро-мотора участват  23-ма студенти от Eindhoven University of Technology - Холандия. Те са  преминали 2 годишна специалана подготовка за тура. Студентите се сменят при управлението на мотора, затова го придружават със седем автомобила. Планът е за 80 дни да обиколят света. Те ще изминат 26 000 км на самостоятелно разработения електрически мотоциклет Storm Wave. Разработката е подкрепена от множество водещи фирми и представлява върхово постижение на науката и техниката, споделят българските организатори, подкрепящи проекта. Параметрите на мотоциклета са: Мощност 35 KW, 380 км пробег с едно зареждане, 24 сменяеми батерии, ускорение от 0 до 100 km/h за 5 сек, тегло с батерии/без батерии 378/240 кг.

Групата околосветски пътешественици  и тестдрайвъри на невероятния модел, трябва да пристигне в София на 17 август, в 17 часа. На следващия ден ще направи демонстрации в София, а по-късно и в Стара Загора.

Посрещането в Стара Загора е насрочено за 18 август от 14.00 часа -  на специална сцена пред сградата на Общината, съобщават от пресцентъра на местната управа. Там ще бъде представен проекта и ще бъдат демонстрирани възможностите на електрическия мотоциклет.

starozagorci.com

  

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top