Трима старозагорски ученици се борят за златото в математическо злато в Сингапур

Старозагорските ученици Христо Анастасов - ученик в 4 клас в СОУ „Максим Горки", Любен Карбанов, ученик в 5 клас от ПМГ и Светослав Карабалиев - ученик в 6 клас от ПМГ , ще вземат участие във финала на олимпиадата по математика в Сингапур.

Заедно с други свои връстници младежите ще летят днес с полет на Катарските авиолинии за да вземат участие в Сингапурско – азиатската математическа олимпиада.

В оспорвана надпревара сред 20 000 ученици от цял свят Талантливите българските математици спечелиха квотите си и ще се борят на 13 август за олимпийските медали.

Миналата година на тази олимпиада българчетата спечелиха цели три медала -  сребърен медал си завоюва Йоан от Враца, а бронзови получиха Живомир от Ямбол и Михаил от Стара Загора.

Момчетата тази година ще представят страната ни не само с математическите си познания, но и с фланелки, обагрени в цветовете на националното знаме, както и герба на нацията ни - Лъва. Според запознати символ на Сингапур е именно Лъва, което е добра поличба за нашите момчета.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top