21 септември 2021

Приказката за Пепеляшка оживява на сцената на Античния форум в Стара Загора

На 27 юли от 21 часа на Античен форум Държавна опера - Стара Загора ще представи балетния спектакъл „Пепеляшка“. Режисурата и постановката на сцената на Старозагорската опера са дело на Алида Бонева, а за сценографията и костюмите е отговорна Теодора Джамбазова. Мултимедията е на Пламен Асенов, музикална обработка - Александър Тумангелов. В ролята на Пепеляшка ще се представи изящната солистка на Балета Кремена Костова, Станко Танев ще ѝ партнира в ролята на Принца, Феята ще бъде Ромина Славова. Цветелина Тенева и Яна Кафалиева ще видим в ролите на двете сестри Преструвана и Свадливка, майката и бащата на Пепеляшка ще бъдат - Петя Вънева и Александър Желев. Участват още Ивелин Христакиев, Анелия Димитрова, Биляна Чолакова, Драгомир Илиев, Ивелина Димитрова, Лора Монева, Пенка Димитрова, децата от ДЮСОБ „Маргаритки“ с ръководител Радост Младенова- Арабаджиева, Прабългарска школа за оцеляване „ Бага-тур“ и др.

Хореографията в представлението кореспондира със загадъчността и приказността на сюжета и музиката на Прокофиев, но заедно с костюмите има модерно излъчване. Сблъсъкът между доброто и злото се гради на основата на поезията на чистите мечти за щастие и гротеската на дребнавата завист. Отрицанието е избегнато, по-скоро творческият екип подсилва образите на майката и сестрите с голяма релефност и карикатурност, за да се почувства емоционално разликата между тях и Пепеляшка.

Балетната постановка на Операта е адаптирана специално за сцената на Античен форум, с различна визия. Това обещава да се превърне в прекрасно семейно преживяване, в което магията на танца и историята на любимите герои от детството оживяват под открито небе.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top