Тодоров и таксиметровите шофьори се споразумяха за такса “такси“ в Стара Загора

По време на срещата между представители на таксиметровите шофьори и кмета Живко Тодоров беше решено т.нар. такса "такси" да бъде минималната от 300лв. "Първоначално беше предложена една такса на работен вариант, в последствие видяхме, че тя не се приема добре от представителите на бранша и поради това решихме да бъде гласувана минималната такса", обясни градоначалникът.

Той увери, че това предложение ще бъде прието, тъй като е водил разговори с повече от половината старейшини. От фирмите за превоз на пътници благодариха на Тодоров за доброто сътрудничество с местната администрация.Кметът обясни, че е нормално администрацията да търси повече приходи за общинската хазна и законодателят дава такава възможност, но е убеден, че интересите на двете страни трябва да се срещнат.

Община Стара Загора е издала 560 разрешения за извършване на таксиметров превоз на пътници и поддържа 36 стоянки за таксиметрови автомобили. За ползването им превозвачите не заплащат такси или цени за ползване на общинските терени и пътната

По време на срещата стана ясно, че предстоят ремонти по няколко улици в Стара Загора за подмяна на ВиК- ул.Отец Пайсии, ул.Ал.Батемберг и ул.Руски.Ще бъде изграден и независим подстъп преди новото кръгово на Била, която ще свързва Железник и Три чучура-юг. "Платната са широки по 5 метра, като са спазени всички изисквания", категоричен е кметът.

На срещата днес присъстваха още общинските съветници Николай Диков, Диян Димитров, Янко Янков, зам.-кметът Янчо Калоянов и представители на медиите.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top