Ивайло Йорданов: Надявам се да се представим достойно

„Надяваме се утре да се представим достойно и да защитим емблемата на Берое по най-добрия начин. С цялото уважение към съперника Радник ние ще направим максималното да подкрепим отбора.“ Това заяви Ивайло Йорданов преди утрешния двубой на Берое от Лига Европа срещу босненския Радник. Двата тима ще се срещнат на стадион Берое от 20.30 часа в среща от първия квалификационен кръг на надпреварата.

"Както знаете много футболисти на Берое напуснаха тази година. Имаме един цял нов отбор. Времето за подготовка продължава 30-40 дни, които ние нямаме. Целия щаб на Берое прави всичко възможно да излезем утре готови. Започваме трета седмица от подготовката и е много трудно. За съжаление това са реалностите. Отборът на Берое с тези нови играчи и нов треньорски щаб му трябва време, за да се подготви и да донесе това, което искаме всички ние. Както знаете и двама от нашите футболисти не можем да използваме. Имаме и един контузен. Това са реалностите. За съжаление в България започваме в първи предварителен кръг и времето от края на първенството до началото на квалификациите е много малко“,  допълни той.

Относно съперника, Йорданов заяви: „Ще подходим с цялото уважение и респект към отбора на Радник. Наистина за подготовката ни трябва време, защото за да направиш един отбор наистина е нужно такова. Не можеш с 10-12 нови футболисти за такъв кратък период да напаснеш характери и схемите, които искаме да изповядваме за самия отбор.“

"Трябва търпение. Градим един нов отбор. Вие го знаете и футболните хора в България го знаят. Искам да призова и привържениците на Берое да имат търпение и подкрепят своя отбор от първата до последната минута. Разчитаме на тях. Естествено ние искаме победата."

Йорданов разкри и на кои футболисти няма да може да разчита в утрешния двубой. „Засега Венцислав Василев е готов за мача. Единствено Атанас Зехиров е контузен.“

„Печелившата тактика е всички футболисти да се раздават максимално. Ние сме много доволни от всички досега. Ние сме на 17-ия ден от нашата подготовка и за толкова време е невъзможно от един нов отбор всички идеи на новия треньорски щаб да бъдат усвоени. Надяваме се утре след мача футболистите да излязат с гордо вдигната глава, че са дали всичко от себе си. Това е нашето мото“, завърши треньорът.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top