Временна организация на движението в Стара Загора заради маратона в неделя

Във връзка с провеждането в неделя – 26.06.2016 г., на маратон в Стара Загора, ще бъде създадена временна организация на движението, с цел осигуряване на безопасността на участниците. Те ще стартират в 09.00 ч. от площада пред сградата на Община Стара Загора /бул.„Цар Симеон Велики“ 107/. Маршрутът продължава на изток по булеварда, след което състезателите преминават по бул.„Никола Петков“. В района на магазин „Метро“ състезателите правят обратен завой и по същия маршрут се насочват към Община Стара Загора, където финишират.

От 08.00 ч. сутринта на 26.06.2016 г., в продължение на седем часа, влизащите от изток в града автомобили ще се отклоняват от разклона за с. Хрищени, по пътя за Казанлък, към пивоварна „Загорка“. Автобусите, тръгващи от кв.“Зора“ към центъра на града, ще преминават по същия маршрут.

За времето от 08:00 часа, до 15:00 часа, на 26.06.2016 г. ще бъде спряно движението на всички видове транспорт по улиците, пресичащи централния булевард „Ц.С.Велики“, от сградата на община Стара Загора в посока изток, до детелината край ДЗУ. Затворено за движение ще бъде цялото северно платно на бул. „Н.Петков“ от разклона за с. Хрищени, до детелината край ДЗУ.

Oбходният маршрут за обществения транспорт е както следва:
За движещите се в посока изток – запад: от разклона за с. Хрищени, обходен път, пивоварна “Загорка“, ул.“Хан Аспарух“, бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Генерал Гурко“.
В посока запад-изток движението ще се осъществява по южното платно на бул. „Н.Петков“ и бул. „Ц.С.Велики“.

Водачите да шофират с повишено внимание в указания участък и спазват стриктно вертикалната маркировка
Движението ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието, по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната на събитието.
Домоуправителите и живущите по бул.“Цар Симеон Велики“ се очаква да се съобразят със забраната за паркиране  на автомобили в указаните участъци.

Полицейските служители от звено „Общинска полиция” – Община Стара Загора, сектор „ООРТП” към отдел „ОП” при ОД на МВР – Стара Загора и длъжностни лица от звено „Общинска охрана, посредством специализиран автомобил ще отстраняват паркираните автомобили, които затрудняват осъществяването на мероприятието.

Инспектори „Обществен ред и сигурност“ от звено „Общинска охрана“ при Община Стара Загора ще оказват съдействие на сектор „Пътна полиция“ за спазване на създадената временна организация на движение и паркиране в указаните участъци.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top