Учители търсят начин за задържане на децата в училище

Над 100 преподаватели ще участват в кръгла маса на маса „ Как да задържим учениците в класната стая”. Това съобщи проф. Галя Кожухарова, директор на ДИПКУ на Тракийския университет. Кръглата маса е включена в програмата на XVI Национален педагогически форум, който се открива на 22 юни в Стара Загора.

Дискусията е част от проекта „Съпричастните и подкрепящи учители – ключов фактор за качество и ефективност в образованието”, който стартира в началото на тази година. Проектът се финансира по програма „Еразъм” и ще продължи три години. В него участват университети и институти от България, Румъния, Турция, Малта и Италия.

Преждевременното и ранното напускане на училище е сериозен проблем  с комплексни причини, които са различни в различните европейски страни, обясни проф. Кожухарова. Целта е да се направи проучаване, което да бъде основата за създаване на пилотни класни стаи и да се разработи програма за преквалификация на учителите.

Основната цел на проекта е да участва в подпомагане на реформите в образователните политики на Европейско ниво, чрез създаване на всеобхватна учебна среда, в която учениците са равни помежду си.От която се нуждаят, за да успеят и да се чувстват уважавани и ценени.

На кръглата маса в Стара Загора ще бъдат обявени резултатите от анкета, проведена в България сред 450 ученици и 145 учители.


 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top