Александър Димитров: Ще градим нов състав

Новият старши треньор на Берое Александър Димитров изведе 26 футболисти за първото занимание на тима от лятната подготовка. На специална пресконференция наставникът коментира ситуацията около клуба, трансферите и плановете за предстоящия сезон. 

„Благодаря за поканата на ръководството на „Берое“. Приех я с голяма отговорност поради няколко причини. Първо, заради перфектно изградената инфраструктура на клуба, която дава възможност за пълноценна работа. Знаете, че не навсякъде има по този начин изградена инфраструктура. Втората причина е отношението на ръководството към треньорите досега. Това е един от малкото клубове, които имат голяма търпимост дават време на треньорите да покажат своята работа, своите знания и умения. Това е една от причините Илиан Илиев и Петър Хубчев да имат толкова успехи и да вдигнат летвата на този клуб в най-новото време.

Като задача пред мен е поставено и аз виждам етапите пред клуба така. Г-н Русев ви каза, че в ерата „Хубчев“, една от най-успешните за клуба, футболистите към днешен ден бяха вече на една доста сериозна възраст и той постигна максимума с тях. Всяко начало има и край. Средната възраст, която заварих беше 28 години и шест месеца. Ясно е че с тези футболисти може да се продължи, но визията и изискванията на съвременния футбол са различни. В световен мащаб средната възраст на отборите намалява драсточно. Онзи ден се върнах от Франция. В състава на Турция влезе момче на 18 години. Ще налагаме и искаме да налагаме млади състезатели, преминали през младежките и юношеските гарнитури.

"Първият етап, с който сме се заели е селекцията. Ще правим нов състав. Това, което остава е опита като Иво Иванов, Том, Венци Василев, Благой Макенджиев, но трябва да добавим и младост. Този етап няма как да започне и завърши с един трансферен прозорец. Никой не е застрахован от грешки в трансферния период и ние ще допуснем такива и през втория трансферен прозорец трябва да ги поправим. Вторият етап, който смятам за реден и логичен е осъвършенстване на връзките с отбора. Изграждането на синхрон между двете фази – атака и защита и преходите между тях. И след това ще гоним резултатите. Не че няма да ги гоним още от първата среща. Ясно е че и като характер и като манталитет, аз и моя екип искаме да побеждаваме във всеки мач, но няма как да прескочим етапите на развитие", коментира още той.

Относно информациите, че "зелено-белите" проявяват интерес към братята Радослав и Борислав Цоневи, чийто договори с Левски изтекоха, Димитров заяви: "В момента, в който се разбрахме с ръководството на Берое да поема отбора братя Цоневи бяха първите, с които предоговарят. Договорите им свършваха, така че нямаше проблем да вляза в разговор с тях. Всеки ден, в който те не са тук ги отдалечава от „Берое“, но мога да потвърдя, че имаме интерес."

Искаме да имаме по-офанзивен стил на игра. Ако не ме лъже паметта и от това, което прочетох за стогодишната история на „Берое“ от тук са тръгвали някои от най-известните нападатели – Петър Жеков, Петко Петков, Васил Драголов, Стойчо Младенов и да ме извинява някой ако нещо изпускам. Трябва да сменим стила на игра и да играем по-офанзивно, но не можем да пренебрегнем и това, което Хубчев направи – тази перфектна организация във фаза защита. Трябва да се опрем на тази база и да погледнем малко по-различно във фаза атака", допълни още специалистът.

starozagorci.com

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top